A szív hangja...

A weboldalamon látható képek, képes-gondolatok, üzenetek, és sorválasztók
egyedi tervezésűek, kivitelezésűek. Származási hely: A Lelked Kertje.

https://alelkedkertje.ning.com/

A Kerti képek bemutató jellegűek, nem eladók!

Kedves Látogató!

Ennek az oldalnak a "Szív hangja" megnevezést adtam,

mert a szeretet a tiszta szív hangja, Hozzád szól!

 Az írásokat, időnként cserélem!

testvér

Kedves Látogató!

Különböző írásokat, és történeteket olvashatsz, melyekből

Le jardinier szavait nem találod meg ezen kívül egyetlen

nyilvános weboldalon sem.

Az írások az igazság ösvényén vezetnek, és a

tiszta szív útjára terelnek. Mindenki épülésére szolgálnak.

testvér

"Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik;

a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van"
Máté 25,29

Kedves Látogató!

Mítosz, mitológia, mitikus lények ...

"Régi időkben is sokakat foglalkoztatott e kimeríthetetlen téma. Vajon léteznek-e, s ha igen, az emberek lakta világban, vagy más dimenziókban ...? Egyáltalán, ha a dimenziókat szóba hoztam, dimenziók vannak? Ez így vajon helyes szóhasználat? Mert ugye Föld van, de hogy dimenziók vannak-e, nem mindenki hisz ebben (sem).

Tudományos keretek között elfogadott tényeknek behódolva nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy élénk fantáziával megáldott emberek, akik mitikus, nem földi lényeket "véltek, vélnek" látni. Vajon tényleg igaz lenne, hogy napjaink, s rég letűnt korok, kultúrák (germán mondavilág, görög, római, bibliai mitológia, ázsiai, keleti kultúrák különös teremtményei..., sellők, vízi szörnyetegek, tündérek, elfek, manók ... nem e világi teremtményei csupán az emberi elme képzelgéseinek köszönhetők?

Azért érdemes annak is egy gondolatot adni, hogy mi emberek nyilván emberi érzékeléseinkből adódóan gondolkodunk, cselekszünk, stb... , de vajon képesek vagyunk-e továbbgondolni-gondolkodni nem messzebb, mint létezésünkön túlra...

Tételezzük fel, hogy rajtunk kívül léteznek nem emberi létformák, így mítikus lények is. Tételezzük fel, hogy egy másik dimenzióban létező teremtmény ki-"sétál" a .... valahova, valamire, majd "megáll", s "elgondolkodik ..." (...) azon, hogy vajon tényleg léteznek emberek, vagy csak némely teremtménynek túl élénk a "fantáziája "...

Úgy gondolom, - bár az emberiség reálisan gondolkodó része a gazdag fantáziának tulajdonítja a képzeletbeli lényeknek tanúsított figyelmet -, hogy méltón példaként felhozva a Biblia égi teremtményeit, csak azok hiszik létezésük, akik eleve hisznek Isten létezésében is."

"Fui, quod es, quod eris sum" A lelked ♥ kertje

Le jardinier