Decemberi melegedő
5. oldal

A weboldalamon látható képek, képes-gondolatok, üzenetek, és sorválasztók
egyedi tervezésűek, kivitelezésűek. Származási hely: A Lelked Kertje.

Ezen az oldalon vannak máshonnan származó képek is.

https://alelkedkertje.ning.com/

Decemberi melegedő...

Kedves Látogatók!

"Jézus így tanít minket:" ,,tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd

és alázatos szívű vagyok: és nyugodalmat találtok a ti lelkeiteknek" (Máté 11:29).

****

"Decemberben járunk ... A hetek szinte madárszárnyakon röppennek, és nagyon sokan még mindig nem értik a karácsonynak az igazi üzenetét ...

Nagy ünnepre készülődnek mindazok, akik ünnepet ülnek Karácsonykor, de még mindig ideje van ám a nagy rohanásoknak, tépelődéseknek, mert nagyon sokan azon tépelődnek, aggódnak, elég tiszta-e minden a környezetünkben, mi kerüljön az ünnepi asztalra, s kinek milyen ajándékot vásároljanak, vagy, ha kifogytak az ötletekből, mennyi pénz kerüljön a borítékba ...

"A karácsony igaz üzenete: Isten Szeretete.


Karácsonyt várni, Jézus Születésére várni tiszta szívből, tiszta mély érzelmekkel, tiszta lélekkel lehetne ...., de ez nagyon nehéz!

A keleti bölcseket egyetlen egy csillag vezette el a Kis Jézus jászoláig ...

Egyetlen egy csillag! Semmi más! Semmilyen emberi művi csodamasina nem segítette a keleti bölcsek tájékozódását.

Az emberiség régtől fogva körbebástyázta magát mindenféle dologgal, de ezek a mindenféle dolgok nem mindig segítik a mindennapi életet, és a lelki élethez való visszatalálást egyáltalán nem. Olyan világban élünk, ahol az emberek még egymással is elfelejtenek beszélni. A legfontosabbakat azért közlik beszéd útján egymással, mert adott helyzetekben nincs más lehetőségük, és minden más egyéb az Internetre, és a telefonok adta csoda-lehetőségekre marad. Ez mozgatja, s tölti ki az emberek hatalmas hányadának életét.

Olyan visszataszító még a gondolata is, hogy a karácsony ideje arra is jó, hogy az emberek megmutassák mennyire tudnak törődni, kedvelni, szeretni ... E két napban nagyon sokan az ünnepi "dekorációba" beleadnak apait-anyait. Mindennek csillognia kell, és fényesnek kell lennie. Mindenkinek éreznie kell a csillogó szeretetet... De már újra, ismét a bejárat előtt nyomulnak a hétköznapok. Idővel lekerülnek a fenyőkről a díszek, belekerülnek a dobozokba, ahonnan ki tudja már hány éve veszik elő. Érkezik egy új esztendő minden gondjával, örömével, és a sűrű forró ölelések, csókok, jókívánságok elpakolódnak egy újabb esztendőre, amíg az emberek december havába nem lépnek újra.

Vagyis nincs olyan ember, aki igazán jól tudna bánni a szeretettel. Az emberi kéznek nincs szeretetmegtartó-ereje. A legtöbbünk szeretete szezonális, alkalmi jellegű, sokkal változékonyabb, ahogy mondani szokták: mint az időjárás.

Vajon ez év karácsonyának idejében hány embernek telnek majd e gondolatokhoz hasonlóan a pillanatai ..?

Mert életünk mezején karácsonyi időkben hiába gondolkodunk valamiről túláradó figyelemmel, szeretettel, ha néhány nap múltán, és hosszú hónapokon keresztül megfeledkezünk róla.

Van, vagyis lenne megoldás. Elárulom Neked az én titkom:

Ahhoz, hogy kezünk szeretet-megtartó képessége kifejlődjön, s emlékezzünk ünnepi pillanatainkra, meghitt érzéseinkre, szeretetünk kiáradására, mindenki részéről szilárd, bonthatatlan összefogásra lenne szükség. Úgy, hogy ne legyen senki, aki megakadályozza embertársának, hogy mosolyogjon. Vagy nem veszi jó néven, ha valaki más jókedvű, és néhány figyelmes, kedves szóval halmozná el a másikat. Ne lehessen oly emberi közösség, mely megtehetné, hogy másokat oly embertelen, lelketlen helyzetbe kényszerít, ahonnan csak egy hatalmasat zuhanva van menekülés."

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem

örök élete legyen."

János 3,16

***

"Nagy István: Decemberi emlékversével kívánok ismét szeretetteli, amolyan békés, elcsendesedős decemberi melegedőt!


Isten áldjon!"

Le jardinier

"Havat szitált a december kicsi falunk fölött

bolondos táncot járt a szél a hópihék között

mentünk az utcán hazafelé

fények gyúltak az ablakok mögött

estére minden zöld fenyő ezüstös ruhába öltözött

aranyfényű gyertyalángok csillagszórók szórtak szikraesőt

siettünk mi is felcicomázni kis szobánkban a zöld fenyőt

nem a Kárpátok dísze volt kis szigeti fácska

csupán melyből apánk barkácsolt számunkra csodást

még délután melegség lengte be a szobát

illatozott az almahéj

a betleheminek nem volt fája mégis csodás volt az az éj!"

Mit jelent az, hogy a karácsony a szeretet ünnepe?

Karácsonyi üdvözlet - Megszületett a szeretet e napon