Decemberi melegedő
1. oldal

A weboldalamon látható képek, képes-gondolatok, üzenetek, és sorválasztók
egyedi tervezésűek, kivitelezésűek. Származási hely: A Lelked Kertje.

Ezen az oldalon vannak máshonnan származó képek is.

https://alelkedkertje.ning.com/

Decemberi melegedő ...

"Karácsony készül emberek!

Szépek és tiszták legyetek!

Súroljátok fel lelketek,

csillogtassátok kedvetek l

legyetek újra gyermekek,

hogy emberek lehessetek"

/Wass Albert/

"Immáron átléptük a november küszöbét, s benn vagyunk a december előszobájában ...

Olvastam az egyik virtuális újságban, hogy, amikor belépünk decemberbe, valamilyen minden évben megismétlődő, s erősbödő őrület veszi kezdetét. Hatalmas a sietség, a türelmetlenség, a rohanás, mindenhol minden szinten ömlik az emberek felé az árudömping, s a végkifejletben az író megdöbbentő kijelentést tesz, valahogy így: "De ezzel a nagy sietséggel azonban túlfutunk Betlehemen is!"- S ilyen száguldásban nem lehet kiszállni ..."...

Tragikus felismerés ... A Születés Városa mellett száguldanak el az emberek, ki így, ki úgy, s talán azért sem tudnak megállni, mert hátuk mögött hömpölyög az emberdömping ... Mert, ha hirtelen megállnának, az ember dömping elsodorná őket.

Valójában nem csak Betlehem mellett rohan el az emberdömping, hanem egymás mellett is úgy, hogy észre sem veszik egymást. Gyertyák fényétől csillogó asztalok mögül örvendeznek, de sokan mások a félhomályban egymagukban sírdogálnak ...

Ahol dúsan terített asztal mellé ülhetnek, nagy a várakozás öröme, de hamarosan a dúsan megterített asztalok is romhalmazzá válnak, és kezdődik a nagy rohanás elölről, ismét húzza a vállakat a munka, mert az asztalt le kell szedni, mindent el kell mosogatni, és következnek a sorban a csodásan becsomagolt ajándékok is, melyek szép, fényes csomagolópapírjai a szeméttárolók tartalmát gazdagítják majd.

S olvastam még többek között jóság-, és béke utakról, elcsendesedő ösvényekről, félreeső, titkos ösvényekről is, melyekre csak igaz szívvel várakozók lelhetnek rá, s melyek elvezetnek a Kisded Jászolához ... S olvastam még csomagolatlan ajándékokról is, melyek kézzel nem mindig foghatók, de annál inkább a szeretet ölelésében érezhetők, tapinthatók ."

"Sötétségből a világosságra"

Wass Albert gondolatai a Karácsonyról:

"S azóta minden esztendőnek a vége felé az Úristen emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy a gonoszság útja hova vezet, s ezért ősszel a napok rövidülni kezdenek, a sötétség minden este korábban szakad alá, és minden reggel későbben távozik, hideg támad, és befagynak a vizek, s a sötétség uralma lassan elkezdi megfojtani a világot. Mi, emberek pedig megijedünk, s eszünkbe jut mindaz a sok rossz, amit elkövettünk az esztendő alatt, és amikor eljön a legrövidebb nap, és a Világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen, ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk lévő jó miatt a bennük lévő rosszat"

"Békés, szeretetteljes decemberi melegedőt!


Isten áldjon!

Szeretettel," Le jardinier

Valamikor karácsonykor zenés vers

Decemberi melegedő...

Kedves Látogatók!

"A Panov apó különös napja, karácsonya,Tolsztoj

csodálatos történetében, melyet most saját szavaimmal szeretnék megosztani Veletek, a sem nem szegény, sem nem gazdag Panov apó története. Panov apó nem volt sem szegény, sem gazdag, mégis elmondható róla, hogy mindene megvolt, mely szelíd, jóságos, dolgos, boldog életéhez kellett.

A szorgalmas cipészmester minden áldott nap toldotta-foldotta a lábbeliket, ám télvíz idején járt-kelt az idő, s közeledett a Karácsony ...

A kisded születésének estéjén Panov apó elcsendesedett, s e csendességben elmerengett a régmúlt időkön, majd egy régi, megsárgult lapú könyvet vett le a polcról, kávét tett fel főni a tűzhelyre, s egyetlen karosszékébe telepedve olvasásba kezdett....

A kisded Jézusról olvasott, majd a három királyokról is, és sok más egyébről, és az olvasást egy időre abbahagyva, elgondolkodott... - Oh, ha eljöttek volna hozzám a kisdeddel, megvendégeltem volna őket, nem fázott volna a szegény kisded, jó melegbe ágyba fektettem volna, és el is játszadoztam volna vele ...

S ahogy telt-múlt az idő éjszakai álmot borítva mindenkire, Panov bácsi is elszunnyadt, de hirtelen egy hangra lett figyelmes. Megijedt, mert a hang újra megszólította őt, miközben senkit sem látott ...

A hang megígérte Panov apónak, hogy meglátogatja, s megajándékozza őt. Panov apó azonnal tudta, hogy csakis az Úr Jézus járhatott nála, s ezt követően le sem vette szemeit az ablakról, nehogy elszalassza a várva várt látogatót.

Mind- e közben ablaka előtt sokan elhaladtak, és már ismét késő estére járt, de Jézus csak nem akart megérkezni.

Ezen a napon Panov apó mindenkivel jót tett!

Mert, aki csak elhaladt az ablaka előtt, nem ment el úgy, hogy meg ne melegedhetett volna, ételt, italt ne kapott volna.

S, mint mondottam, ismét sűrű sötét est borult a tájra, Panov apó újra szomorúan ült karosszékében, mert a várva várt látogató nem érkezett meg. Ekkor egy hang ismét megszólította:"

"Éheztem és ennem adtál, szomjaztam és innom adtál, jövevény voltam és befogadtál. Bizony, amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettél, velem tetted!"

"Dióhéjban így szól a történet...

Azt kívánom,  szóljon MINDENKIHEZ e csodálatos történet, jusson el

MINDENKI szíve legmélyéig ...

Isten áldjon!

Szeretetben bővelkedő várakozásban eltöltendő decemberi melegedőt kívánok!"

Le jardinier