Decemberi melegedő
7. oldal

A weboldalamon látható képek, képes-gondolatok, üzenetek, és sorválasztók
egyedi tervezésűek, kivitelezésűek. Származási hely: A Lelked Kertje.

Ezen az oldalon vannak máshonnan származó képek is.

https://alelkedkertje.ning.com/

"Kedves Látogatóknak a decemberi melegedőhöz a karácsony jegyében küldöm e néhány gondolatom.

Talán régen megérkezett az idő, hogy minden embernek legyen egy útja, mely mindenki más útját keresztezi. Ha lenne ilyen út, mindenki a megértés útjára lépve, félreértések nélkül haladhatna rajta. A sokszínű emberiség a Karácsony üzenetét fehéren és feketén, világosan, az igazságot megtudván élhetne örömteli életet.

A Karácsony üzenete az egyszerű csodában, a csoda egyszerűségében rejlik. Valójában igazán így van.

Az emberek nem tudnak egyszerre egyszerűségben és csodában is gondolkodni:

- Vagy az egyszerűség van, és nincs más, ami az egyszerűséget feldobhatná.. Ezt többnyire hiányosságként értékelik, szegényesnek, nem méltónak, és nem kívánatosnak.

- Vagy a "csoda" van, amely emberi hozzáállással eleve mellőzi az egyszerűséget.

Valamiért nem lehet a kicsi Jézus születésének misztériumára egyszerűségben tekintve & lenyűgözve lenni. Ez lehetne mindenki életében egy kimagaslóan nagy csoda. Mindez ideig ez is még megérthetetlen, és láthatatlan. Milyen nagyszerű módon igaz a mondás, hogy a régebbi idők magukban hordoztak pótolhatatlan értékeket is. Ezek segítették a felismeréseket, a tisztán jól látást is.

Régen hogyan történt, amikor az angyal isteni kinyilatkoztatásra a pásztorok megértették az égi üzenetet, és elindultak, hogy örvendezhessenek Isten Ajándékában. S a helyszínre megérkezett még egy pásztorfiú is, aki oly szegény volt, hogy nem tudott a kicsi Jézusnak ajándékot vinni. Kinn várakozott, hogy szíve ajándékát átadhassa. Mária észrevette, és behívta. Emberileg nem lehet csinálni Isten ajándékán felüli szebb, és jobb ajándékot, mert az emberiségnek Isten Ajándéka a legteljesebb ajándék.

Dicsőség a magasságban Istennek! És a földön békesség a jóakaratú embereknek!

Dr.G.D."

CantoGesu: Lo spirito di Betlemme | The spirit of Bethlehem

55 - La nascita di Gesù: cartoni