A weboldalamon látható képek, képes-gondolatok, üzenetek, és sorválasztók
egyedi tervezésűek, kivitelezésűek. Származási hely: A Lelked Kertje.

https://alelkedkertje.ning.com/


Ezen az oldalon kettő  kép nem  Kerti kép!

A Kerti képek bemutató jellegűek, nem eladók!

Húsvét Ünnepe

2019.


Kedves olvasók!


S egy világi hétköznapi történet:


"Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

AMI LÁTHATATLAN

"Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2Kor 4,18)

Minden készen állt. A húsvéti kosarakat megtöltöttem édességgel és játékokkal. Műanyagtojásokat rejtettünk el a frissen nyírt fűbe, ahol majd unokáink megkeresik a kosarukhoz illő színűeket. Szendvicseket és desszerteket készítettem. Elégedetten fényképeztem az asztalt, sok órai munkám gyümölcsét, és posztoltam a közösségi médiára. Azonnal érkeztek a kommentek: "Tetszik a kereszt.", "Hogyan csináltad a tükröződést?" Milyen tükröződést? Újra megnéztem a posztot. Egy kereszt alakú tükröződés látszott a kosarakon a közeli ablak felől. Hogy is nem vettem észre?
Jobban figyeltem az előkészületekre, mint az ünneplés igazi okára. Márta és Mária története jutott eszembe. Úgy éreztem magam, mint egy modernkori Márta, aki elmulasztotta az egyetlen fontos dolgot az előkészületekben. Hányszor rohangáltam, hogy minden tökéletes legyen, de nem imádkoztam a vendégeimért és az együtt töltött időért! Hányszor koncentráltam a láthatókra, s elmulasztottam a láthatatlan áldásokat!
Annak a napnak az előkészületei eltűntek: a tojásokat megtalálták, az ételt megették, az unokák hazamentek. De a kereszt üzenete örökké megmarad!

Imádság: Drága Uram, segíts a nagy rohanásban észrevenni jelenlétedet! Ámen.

Ma lelassítok, és Isten jelenlétét keresem.
Susan Kuhn Melvin (Ohio, USA)."

"Nos igen. .. A kertbe elrejtett tojásokat megtalálják, a sok finomságot a szépen terített asztalokról elfogyasztják, majd jön meg egy nap, mely legtöbb európai országban munkaszüneti nap. Lehet pihenni, es ezen a második napon jellemző, hogy meglátogatják egymást a rokonok, jó ismerősök is.

Pedig:"


"A húsvét a legnagyobb mélységeket és legnagyobb magasságokat megélő ünnepünk."


 Le jardinier


Reviczky Gyula: Húsvét


"Fakadnak már a virágok,

Kiderül az ég,

És a föld most készül ülni

Drága ünnepét.

Szíveinkben, mint a földön,

Ma öröm legyen,

Feltámadt az isten-ember

Győzedelmesen!


Aki tudja, mint töré fel

Sírját a dicső;

Aki látja, hogy a földön

Minden újra nő:

Gondoljon feltámadásra,

Mely örök leszen

Feltámadt az isten-ember

Győzedelmesen"

Az Úr feltámadása.

"A hét első napján, nagyon korán Mária Magdolna a sírhoz indult, s amikor odaért bizonyára megdöbbenve látta, hogy a sír bejáratát elzáró hatalmas kő nincs a helyén. Szinte tátong a bejárat ..., s a sírban nincs a szent test sem. Mindeközben más asszonyok is a sírhoz érkeztek... Ezt követően rögvest Simon Péterhez, és a többi tanítványhoz sietett, hogy elmondja nekik amit tapasztalt. Bizonyára nagy megrendüléssel mondhatta nekik, hogy: "Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom hová vitték ...". Péter és még két tanítvány lélekszakadva sietett a sírhoz, majd őket még többek követték, s mindnyájan látták, hogy a halotti vásznat szépen összetekerték, egy kupacba helyezték, de az Úr nem volt a sírban. Megértették, hogy Mesterük a halálból az Örökkévalóság trónusához emelkedett.


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!"


"Fui, quod es, quod eris sum" A lelked ♥ kertje

Le jardinier

Olvastam, hogy: " ... Németországban van egy templom, amelynek harangja helyett húsvét ünnepén a gyülekezet húsvéti nevetéssel hívogatja az embereket istentiszteletre..." . Templomba menet, templomból kifelé jövet, valahol, bárhol, egy utcán, járdán gyalogolván, vagy árnyas fák alatt üldögélve ---, mert a harang hangja nagyon messze elhallik, s így a "néma" harangé is ... A szeretetnek hangja, minden "megnyilvánulása" - legyünk bárhol, és bármikor mi emberek -, juthasson el mindenki szívéhez. Ámen.

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!


"Fui, quod es, quod eris sum" A lelked ♥ kertje

Le jardinier

Ünneplő vers - Dsida Jenő: Húsvétvárás